Onze missie

Stichting Nederlandlift ziet liften als een volwaardige vervoersmethode en brengt het als zodanig onder de aandacht. Het is een hele slimme, leuke, sociale en vaak snelle manier van reizen. Liften is een vergeten oplossing voor mobiliteitsproblemen zoals vervoersarmoede en structureel of incidenteel uitval van OV. De stichting geeft voorlichting, doet onderzoek, zet zich in om het imago te veranderen en wil dat liften beter gefaciliteerd wordt door de overheid. De stichting richt zich op met name de kortere afstanden en op zowel de bestaande als de nieuwe lifter.

Dit doen wij

Beter faciliteren

In april 2023 zijn alle 342 wethouders Verkeer/Mobiliteit van Nederland aangeschreven met de vraag om de optie liften als oplossing voor mogelijke mobiliteitsproblemen binnen hun gemeente samen met ons nader te verkennen.

Lees verder

Verkeersbord liftershalte

Nederland telt nog maar negen “officiële”  liftershaltes in vier verschillende gemeentes. Dat is al niet veel, maar iedere gemeente heeft ook nog een ander verkeersbord voor die liftershalte laten plaatsen.

Lees verder

Keurmerk

Hieronder staat een beschrijving van de criteria waar een gemeente aan moet voldoen wil deze het keurmerk ‘Liftersvriendelijke gemeente’ krijgen en behouden, uitgegeven door Stichting Nederlandlift.

Lees verder

Liftbordje

De stichting zou graag een liftbordje ontwikkelen ter vervanging van het stukje karton dat vaak wordt gebruikt. Deze moet voldoen aan de volgende kenmerken

Lees verder

Contact met lifters

Als je naast de tips op onze website www.veiligliften.com behoefte hebt aan nog meer tips van ervaren lifters (bv. over jouw specifieke traject) dan kun je je vraag stellen in de Facebook groep: Liften in Nederland en België.

Lees verder