Verkeersbord liftershalte

Nederland telt nog maar negen “officiële”  liftershaltes in vijf verschillende gemeentes. Dat is al niet veel, maar iedere gemeente heeft ook nog een ander verkeersbord voor die liftershalte laten plaatsen. Dit is niet handig voor de herkenbaarheid van de liftershalte voor chauffeurs. 

Stichting Nederlandlift wil zich hard maken voor één uniform, officieel verkeersbord op de lifterhaltes die Nederland nog rijk is of die er nog bij gaan komen. Stichting Nederlandlift neemt het ontwerp voor een verkeersbord van de gemeente Nijmegen over.

Het is een ontwerp in de L-serie aangezien het om een informatiebord gaat, in lijn met het verkeersbord voor “halen en brengen” (L52). In 2024 zal de stichting in samenwerking met de gemeente Nijmegen dit ontwerp indienen bij de NEN-commissie en de intergemeentelijke Verkeerskundige werkgroep om het te laten registreren als officieel verkeersbord.

Bestellen
Wilt u als gemeente dit bord gebruiken voor uw liftershaltes? Dan kunt u deze bij de Agmi bestellen. Het verkeersbord is daar bekend onder de naam ‘Liftershalte Gemeente Nijmegen’.

Deel dit bericht