Beter faciliteren

Foto: Jos Wesdijk

In april 2023 zijn alle 342 wethouders Verkeer/Mobiliteit van Nederland aangeschreven met de vraag om de optie liften als oplossing voor mogelijke mobiliteitsproblemen binnen hun gemeente samen met ons nader te verkennen.

Resultaat
Er waren tot nu toe 40 gemeentes die wij alles mochten komen vertellen over liften, omdat ze er meer over wilden leren. Voor deze gemeentes hebben we de geschikte locaties voor lifterhaltes in kaart gebracht. Tot nu toe zullen vier gemeentes liftershaltes realiseren.

Keurmerk
Als een gemeente bij het realiseren van de liftershaltes aan onze criteria voldoen kunnen zij het keurmerk “Liftervriendelijke gemeente” van de stichting ontvangen. De criteria gaan o.a. over de kenmerken van de locatie van de liftershalte, over het te gebruiken verkeersbord en over voorlichting over veilig liften. De criteria zijn op deze pagina te raadplegen.

Meer informatie
Wilt u als gemeente een verkennend gesprek over het faciliteren van liften binnen uw gemeente? Neem dan contact op met de stichting via de contactgegevens op deze pagina.

Deel dit bericht