Marjan Knippenberg

Voorzitter

Marjan Knippenberg (45 jaar) woont samen met haar twee kinderen in Nijmegen. Ze werkt als wetenschappelijk onderzoeker en vertrouwenspersoon in het Radboudumc in Nijmegen.

Hoe het begon
In de zomer van 2013 liftte Marjan in haar vrije tijd voor de lol een keertje naar Utrecht. De ontmoeting met de Marokkaanse chauffeur zette haar aan het denken; ze stelden zich open voor elkaar en zagen de dingen eens door elkaars ogen. Dat had alles te maken met die lift-setting. Marjan begon zich af te vragen waarom niemand meer liftte en of het nog wel zou kunnen in deze tijd. Het was immers zo waardevol om een vreemde op die manier te ontmoeten. Zou ze structureel naar haar werk kunnen liften (6 km binnen Nijmegen)? Na één keer uitproberen was ze verkocht en bleef het ruim 2 jaar en 2 maanden doen op woensdag.

Boek
Op een gegeven moment ging ze over de ontmoetingen bloggen omdat ze wilde delen wat ze meemaakte. Toen ze 100 blogs had geschreven heeft ze de ontmoetingen gebundeld in het boek “Zes minuten wachten op geluk”. Zes minuten was haar gemiddelde wachttijd.

Stichting
Ondertussen hoorde ze mensen klagen over allerlei problemen waar zij met liften geen last van had; OV dat structureel of incidenteel uitvalt, tekort aan parkeerplaatsen of hoge parkeerkosten. Ze begon steeds vaker mensen te helpen herinneren aan de optie liften voor deze problemen. In 2014 richtte ze Stichting NederlandLift op om liften onder de aandacht te brengen als volwaardige vervoersmethode en om het beter gefaciliteerd te krijgen.

Spreker
Marjan komt graag vertellen over haar ervaringen en over de stichting. Ze heeft op menig mobiliteitscongres gesproken en ook een TEDx-talk gehouden. Neem gerust contact met haar op over de mogelijkheden.

Contact
LinkedIN: Marjan Knippenberg
X: @mlknippenberg
Mail: mlknippenberg@gmail.com
Mobiel: 06-40614736

Deel dit bericht