Een bordje

  • Gebruik als het even kan niet je duim, maar een bordje met je bestemming erop. Dat is wel zo aardig voor de chauffeur; het voorkomt dat deze voor niks voor je stopt omdat hij niet weet welke kant je op wilt en daar pas achter komt als hij is gestopt om het aan je te vragen. Er stoppen meer mensen als je je bestemming aangeeft op een bordje.
  • Schrijf je bestemming als volgt: Eerste letter een hoofdletter, de rest kleine letters. Dit is het beste leesbaar op een wat grotere afstand. Maak de letters dik, zodat ze van een afstand goed leesbaar zijn.
  • Zwarte letters op een witte achtergrond werkt het beste (beter dan op karton). Je kunt een wit A-tje op een kartonnetje plakken en eventueel een insteekhoes gebruiken voor de regen. Of koop een whiteboardje dat het juiste formaat heeft.

Als je een korte afstand lift is wat je het beste als bestemming op je bordje kan schrijven vaak wel duidelijk. Lift je langere afstand en wil je daar advies over, stel je vraag dan in de Facebookgroep Liften in Nederland en België of neem contact op met de stichting.

Deel dit bericht