Choose Language

Liftershaltes, -kaart en -app

NederlandLift wil het liften in Nederland zo makkelijk mogelijk maken. Uit de diverse enquêtes (zie Onderzoek) hopen we verbeterpunten te vinden om liften in Nederland beter te facilliteren. We willen de belangen van de lifters in Nederland behartigen, zie ons als een soort van liftersbond.
Liftershaltes
Er zijn meer veilige liftershaltes nodig. In sommige grote steden (Utrecht bijvoorbeeld) is het heel lastig een goede en veilige plek te vinden om de stad uit te liften. Dit moet beter kunnen. Daarnaast zijn er al veel plekken op uitvalswegen van gemeentes die strategisch goed liggen en de ruimte hebben om dienst te kunnen doen als liftershalte. Het is voor zowel de chauffeur, als voor de lifter prettig als het duidelijk is dat het om een offciele liftershalte gaat. Het gaat dan alleen om het plaatsen van het verkeerdsbord "liftershalte".
Lifterskaart
Zeker als je recreatief lift is een kaart van Nederland erg handig. Met een kaart kun je de chauffeur makkelijk laten zien waar je wilt uitstappen. Makkelijker dan op een smartphone. NederlandLift is momenteel een kaart aan het ontwikkelen van Nederland met daarop voor iedere oprit van de snelweg een classificatie van liftbaarheid, gebasseerd op ruimte om te stoppen en de snelheid van het verkeer. Uiteraard zullen ook tankstations en eventueel andere handige punten voor lifters daarin worden opgenomen. Op de achterkant van deze uitklapbare kaart komen de tips te staan om veilig te liften (zie Voorlichting).
Liftersapp
Verder zou het niet ondenkbaar zijn dat lifters geholpen zijn met een soort lifters-app. Gelukkig kan men op de website van Hitchwiki goede liftersplekken vinden (via crowdsourcing aangemeld). Deze kan men op een wereldkaart vinden en dat zou natuurlijk handig zijn op je smartphone. Als je je bestemming kunt opgeven en dan een advies krijgt op welke plek je het snelste een lift kunt vinden voor je bestemming. De app is expliciet niet bedoeld om je lift te regelen, daarvoor voorzien andere apps prima (Toogethr of BlaBlaCar). Voor de chauffeur zou het handig zijn als officiele liftershaltes op het navigatiesysteem zichtbaar zouden zijn. 

Deze website maakt gebruik van cookies.