Choose Language

Kaart, folder, filmpje en workshop

Kaart en folder "Veilig liften"
Op de pagina Veilig liften hebben we al verwezen naar de Belgische folder over "Veilig liften". Een aanrader voor startende lifters! 
Nederlandlift wil een soortgelijke folder uitbrengen, herschreven naar de Nederlandse situatie, met ook woon-werkverkeer tips. We willen de folder ook aanbieden op de achterkant van een kaart van Nederland (formaat z-card) waarop de offciële liftershaltes staan. Er kunnen nog meer handige punten op die kaart worden aangegeven zoals tankstations (doorgaans goede overstaphaltes). Daarnaast zal nederlandlift zich inzetten om te bereiken dat alle liftwedstrijden die georganiseerd worden vanuit Nederland de folder vooraf aan de deelnemers verspreiden. Zodat iedereen goed voorbereid aan het avontuur begint.
Folder “Veilig lifters meenemen” 
Als chauffeur kun je natuurlijk bij nader inzien net zo goed (als de lifter) spijt hebben van de lift. Een lifter kan zich vreemd gedragen, teveel eisen gaan stellen of ineens agressief overkomen. Hoe zorg je dan dat je de auto weer veilig aan de kant krijgt en de lifter eruit? Jij rijdt, dus jij bepaalt. Een folder vanuit de kant van de chauffeur over veilig liften bestaat nog niet. Nederlandlift wil deze gaan samenstellen aan de hand van beschikbare informatie die er versnipperd online al is. Op deze manier hopen we de chauffeur mogelijkheden te bieden in lastige situaties.
Filmpje met tips over veilig liften
Youtube is op dit moment de grootste zoekmachine na Google. Je kunt werkelijkwaar alles vinden en leren op youtube. We willlen dan ook heel graag een fimpje maken met tips over hoe je veilig kunt liften zodat we zoveel mogelijk (beginnend) lifters bereiken.
Workshop
Wegwijzer.be biedt ook workshops liften aan (“Lift me up”). In deze workshops krijgt men een soort handleiding liften. De belangrijkste do’s and dont’s worden besproken. Wegwijzer.be biedt deze workshops actief aan voor liftwedstrijden, maar iedereen kan (bij voldoende deelnemers) een workshop bestellen in zijn/haar omgeving tegen een kleine vergoeding per persoon. Nederlandlift wil een soortgelijke workshop voor startende lifters ook ontwikkelen voor Nederland.
Hulp!
Voor het maken van dit voorlichtingsmateriaal zoeken we hulp; een vormgever of een regisseur bijvoorbeeld. Ben je of ken je zo iemand? Kijk op de Meedoen-pagina!

Deze website maakt gebruik van cookies.