Choose Language

Samenrijden is hot!

Carpoolen bestaat al decennia, maar er zijn ook steeds meer mooie initiatieven om (al dan niet structureel) samen te rijden of de auto te delen. De ANWB heeft Automaatje ontwikkeld, maar ook via Toogethr.comBlaBlaCar of Nabogo kan men online een rit aanbieden of zoeken. Als chauffeur of passagier heb je een account en als er een match is gemaakt kom je met elkaar in contact om de rit verder af te stemmen. Nederlandlift vindt dit geweldige initiatieven, die een prima bijdrage leveren aan minder auto's, files en parkeerproblemen. Dus waarom zou je dan eigenlijk gaan liften? 

Als je carpoolt of online je rit regelt kan dat ook nadelen hebben. Sommige mensen vinden het vervelend niet vrij te zijn om te gaan wanneer zij daar klaar voor zijn ('s ochtends thuis of juist 's middags op het werk). Je moet altijd rekening houden met die ander zijn tijdsplanning. Sterker nog, je moet elkaar ook nog ontmoeten, wat vaak betekent dat er omgereden moet worden. Dit kunnen allemaal drempels zijn om op die manier samen te rijden.
De kracht van liften zit hem er nu juist in dat jij van huis of werk vertrekt wanneer jij daar klaar voor bent. Je wordt in die zin niet beperkt in je vrijheid. Daarnaast sta je al op de route van de chauffeur! Als je online je rit regelt, maak je geen gebruik van al die chauffeurs die best bereid zijn iemand mee te nemen, maar niet carpoolen omdat ze niet beperkt willen worden in hun vrijheid. En dat zijn er meer dan je zou denken! 
Online je rit regelen geeft een gevoel van garantie; je bent zeker van je reis. Maar de ervaring van veel mensen die regelmatig liften is dat ze nooit langer dan een kwartiertje hoeven te wachten op een lift die hen daarheen brengt waar ze heen willen. Dus met liften kom je er gegarandeerd ook, al is de snelheid van je reis wel afhankelijk van de precieze route die je moet afleggen naar bijvoorbeeld je werk. 
Klokan is een app waarmee je het afspreken en dus het beperkt worden in je vrijheid omzeild. Via deze app kun je als chauffeur realtime zien waar een lifter staat en waar deze naartoe wilt, en als lifter kun je zien waar chauffeurs zijn de jouw kant op gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies.