Choose Language

50+ en nog liften? Kan dat?

  marjanknippenberg  Jan 6, 2014

Word je als 50+-er nog wel meegenomen als je gaat liften?
Jazeker! Maak kennis met negen lifters voor wie 50+ of soms zelfs 60+ geen belemmering is om te liften!

Van oud naar jong…….

Frits_Sibille_klein.jpg

Frits Sibille
68 jaar (30 juli 1945)
Frits is pas vrij laat echt begonnen met liften, op zijn 32e naar Parijs. In de USA samen met zijn broertje van New York naar de Westkust. Uiteindelijk in de buurt van Fresno een auto-ongeluk gehad waarbij zijn broer omkwam. Toch nog veel gelift daarna, veel USA en ook Zuid-Amerika. Hij lift nog steeds geregeld over kleine afstanden, hier en op het Franse platteland, een van de beste manieren om leuke mensen te ontmoeten.

 

Paul_Jansdaal.jpg

Paul Jansdaal
68 jaar 
Paul word in augustus van dit jaar 69 en lift sinds zijn elfde. Het belangrijkste dat liften hem gebracht heeft, is het spontaan en onmiddellijk omgaan met toevalligheden. Het liften was meer een filosofie dan dat er een doel mee beoogd werd. Tegenwoordig lift hij nog als het nodig is. In het buitenland loopt hij graag van A naar B in plaats van een rondje. Dus lift hij van B naar A. Hij ziet jammergenoeg weinig lifters meer langs de weg staan, die hij als autorijder iets terug zou kunnen geven van alles wat hij in al die liftjaren gekregen heeft. En dat was heel wat meer dan alleen de lift...

 

 Keimpke_Klopma.jpg

Keimpe Klopma
63 jaar
Keimpe Klopma uit Leeuwarden is 63 jaar en lift nog steeds, zo’n 32 jaar inmiddels. Maar hij reist ook veel met de trein, op zijn leeftijd erg voordelig. Hij lift nog steeds voor bestemmingen boven Zwolle of als hij voor negen uur in de ochtend ergens moet zijn, want dan gelden de treinkortingen niet.


Frank_Reusens.jpg

Frank Reusens
61 jaar
Frank Reusens, 61 jaar, woont in België en lift sinds 12 jaar. Soms meer dan 10.000 km per jaar. Hangt bij hem sterk van de weersomstandigheden af, want hij lift om op grote routepaden te geraken om te wandelen, dus enkel bij zonnig weer!

 

 Jan_Geleijns.jpg

Jan Geleijns
57 jaar

Jan Geleijns uit Noord-Brabant, die in 2006 als 50-jarige "al 25 jaar" bijna dagelijks naar zijn werk lift. Jan is inmiddels 57 en lift nog steeds naar zijn werk, maar niet meer iedere werkdag. Door zijn vervroegde werktijd is het niet altijd even praktisch meer. Door het liften heeft Jan met veel genoegen duizenden mensen leren kennen.

 

Roel_Guldemond.jpg

Roel Guldemond
57 jaar
Roel Guldemond is een Brabander van 57 jaar oud, die naar Noord-Frankrijk is ge-emigreerd. Hij liftte tijdens zijn vakanties als student. Hij lift weer sinds 2008 toen hij na een ontslag meer tijd en juist minder te besteden kreeg. Une belle histoire:  hij trouwde dit voorjaar met een Franse liftgeefster.

 

 Irma_Joustra.jpg

Irma Joustra
53 jaar
Irma Joustra, 53 jaar, lift al sinds haar 10e jaar (met haar vader, ze is opgegroeid in Australië). Nu ze in Friesland woont doet ze het nog steeds omdat het goedkoper, gezelliger en sneller dan het OV is. Favoriete traject: van Friesland naar Noord-Holland en terug. Het gaat nu nog even snel als vroeger, al wordt ze soms wel gek aangekeken door de mensen die voorbij rijden.

 

 Robert_Prins.jpg

Robert Prins
53 jaar
Robert Prins geboren in 's Gravenhage is 53 jaar en is nog een zeer actief lifter, die dit jaar ruim 28.000 kilometer heeft gelift. Hij begon met liften in 1978, haalde in 1991 het Guinness Book of Records (Engelse Editie) voor de grootste liftafstand binnen 24 uur (2318.4 km). Hij woont tegenwoordig in Vlaanderen. Er is recent een korte reportage over hem gemaakt.

 

 Sjors_Beenker.jpg

Sjors Beenker
53 jaar

Sjors Beenker, 53 jaar, lift al sinds 15e. Kwam tot aan de Noors-Russische grens, Israël, Ukraine en afgelopen winter heen en weer naar Guinee-Conakry, Ook elders buiten Europa stak hij zijn duim op. Sjors geeft liftworkshops, ontwikkelde zijn intuïtie tijdens het liften en leert veel van al zijn liftgevers.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.